Италијанската планина мермер од 1 милијарда долари

Каменоломите во Карара се во погон уште од времето на антички Рим и од тогаш не се престанати со ископување. Со такво педигре има глобална побарувачка за производот, која почна да ги вознемирува локалците, дека ќе доведат до срамнување на тамошните планини, а со тоа и комплетно чистење на залихите. Топ три увозници на мермерот […]

Каменоломите во Карара се во погон уште од времето на антички Рим и од тогаш не се престанати со ископување.

Со такво педигре има глобална побарувачка за производот, која почна да ги вознемирува локалците, дека ќе доведат до срамнување на тамошните планини, а со тоа и комплетно чистење на залихите.

Топ три увозници на мермерот од Карара се Кина, САД и Германија, и тоа како суровина и како готов обработен производ (споменик).

 

Речник

Најчитани

Италијанската планина мермер од 1 милијарда долари

Каменоломите во Карара се во погон уште од времето на антички Рим и од тогаш не се престанати со ископување. Со такво педигре има глобална побарувачка за производот, која почна да ги вознемирува локалците,...