/  Offside  /  Разно

Том Веитс: Не сум глумец, само по малку глумам

Том Веитс кој деновиве наполни 70 години, за жал, сè помалку создава музика. Некои цинички кругови на неговите музички фанови виновникот го гледаат во неговата сопруга, Кетлин Бренан, на сличен начин на кој што Лори Андерсон музички го исуши покоен Лу Рид. По нивната теорија, многу јасно е зошто Веитс сè поретко се наоѓа во домашното музичко студио а сè почесто на филмски сетови. За да кидне од дома.

Во чест на јубилејниот 70-ти роденден на големиот уметник и изведувач, филмскиот критичар Ли Сингер прави ретроспектива на неговите филмски појавувања, уште од она првото во 1978 година. заедно со Силвестер Сталоне во Paradise Alley и одбира пет негови највпечатливи ролји.

[media file=”/files/statija/2019/12/21/100000005214771251111333727518909796974592n.mp4″]

 

Речник

Најчитани

Том Веитс: Не сум глумец, само по малку глумам

Том Веитс кој деновиве наполни 70 години, за жал, сè помалку создава музика. Некои цинички кругови на неговите музички фанови виновникот го гледаат во неговата сопруга, Кетлин Бренан, на сличен начин на кој...