/  Off topic  /  Вебалици

Октомвриската револуција во живо на интернет

– во 10 часот, Ленин објавува дека привремената влада е распуштена – во 10:45 премиерот Александар Керенски е го напушта Санкт Петербург (во тоа време главниот град на Русија) – во 12:40 болшевиците го распуштаат парламентот. – во 15:30 се слушаат првите истрели во близина на Зимската палата (резиденцијата на руското кралско семејство која во […]

– во 10 часот, Ленин објавува дека привремената влада е распуштена

– во 10:45 премиерот Александар Керенски е го напушта Санкт Петербург (во тоа време главниот град на Русија)

– во 12:40 болшевиците го распуштаат парламентот.

– во 15:30 се слушаат првите истрели во близина на Зимската палата (резиденцијата на руското кралско семејство која во тоа време е претворена во седиште на привремената влада)

The YouTube ID of xnqLuFkEvqw]

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

aQ95NCdJPTk]

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

PjDFoUX1TaA is invalid.

Феноменалното парче интернет мултимедија го имате тука

Речник

Најчитани

Октомвриската револуција во живо на интернет

– во 10 часот, Ленин објавува дека привремената влада е распуштена – во 10:45 премиерот Александар Керенски е го напушта Санкт Петербург (во тоа време главниот град на Русија) – во 12:40 болшевиците го...