Омлет со спанаќ и сланина

Мислам дека животот не би бил живот, ако нема сланина во него. Или, јас како што би рекла, БЕЈКОН ФОРЕВА! 🙂 Така настана и овој омлет. Пrвата замисла ми беше да биде само со спанаќ и сирење (овие две не можат еден без друг), па така, додека ги вадев сите намирници од фрижидер и замислувајќи […]

Мислам дека животот не би бил живот, ако нема сланина во него. Или, јас како што би рекла, БЕЈКОН ФОРЕВА! 🙂

Така настана и овој омлет. Пrвата замисла ми беше да биде само со спанаќ и сирење (овие две не можат еден без друг), па така, додека ги вадев сите намирници од фрижидер и замислувајќи каков би бил вкусот, сфатив дека ми фали нешто. Се разбира, тоа е многу повеќе од јасно, таа е мрсна и неодолива, со совршен мирис додека се пржи, непобедливата СЛАНИНА.

Омлетот беше одличен, притоа, како и секој друг омлет, брз за правење и секако не како што многумина го конзумираат, со шунка и кашкавал. 😉

Речник

Најчитани