Фото

Џони на денот

Џони Штулиќ и Азра во Сплит, 1980 година. Дечкото позади со џемпер префрлен преку рамо е Дино Дворник.

Фото

Што е твое ќе си дојде

61 метар долг трупец неодамна насукан на брег во американската сојузна држава Вашингтон. Човекот е за споредба.

Фото

По трагата на една фотографија

Изгледа како да се на погреб или пак оддаваат едноминутно молчење за некој починат, но не е тоа. Луѓето не се простуваат со некој што заминал, туку помагаат некому да остане.

Фото

Колку ФејсАп ги погоди остарените ѕвезди?

Пошто популарната апликација не може да знае кој колку пластични операции ќе направи, добра е кај луѓе како Иан МекКелен (Гандалф) и Морган Фриман ама затоа тотално е утка кај Доли Партон, срцката која има кажано: „Знаете ли колку...