Фудбал

Од чамец за мигранти до Серија А против Милан

Мамаду Кулибали е роден во градот Тиес на 3. февруари 1999-та година (така стоело во листот за мигранти, а лични документи Кулибали ден-денес немал). 17-годишниот Сенегалец во декември 2015-та, по гола зима решил да тргне со многуте сонародници на...

Bookbox статија

Aвтомати што печатат кратки раскази додека чекате автобус

Немате што да правите додека чекате автобус или стоите во долг ред во банка? Испринтајте си кратка приказна, времето бргу ќе ви помине. Во Гренобл во Франција немале вакви дилеми, па поставиле неколку машини од кои веќе можат да...