Стрип

Стриповите на Гери Ларсон конечно се онлајн

25 години откако се пензионираше, Ларсон посвети огромна енергија на тоа дали некој ќе му ги скенира стриповите и ќе ги стави на интернет. Конечно реши да оди по онаа - ако не можеш да ги победиш, придружи им се. 

Интернет

Буџет се од корен корнеше, телевизија се од реклами делеше

Процените на Зенит (направени пред сите драми со Фејсбук), покажуваат дека потрошувачката на реклами на социјални медиуми годинава се очекува да порасне на 21% и да изнесува 58 милијарди долари, додека потрошувачка на видео рекламите ќе се зголеми на...

Bookbox статија

Зошто некој би гледал пренос од пишување роман?

Помеѓу 12-16 октомври оваа година писателот Џошуа Коен, автор на осум претходни романи, почна проект наречен PCKWCK, адаптација на првиот роман на Дикенс, The Pickwick Papers, заедно со илустраторот Леон Чанг. Пишувањето на текстот беше пренесувано во живо онлајн,...