Фудбал

Презимиња на дресовите на арапски јазик, жените добија дозвола за стадион

Фудбалерите на Лацио во рок од само неколку дена, по вторпат го демолираа Јувентус со 3-1, овојпат далеку од дома, во Саудиска Арабија, земја која што плати милиони за италијанскиот Супер Куп да се игра кај нив.

Медиуми

Тајната на финската слобода

Накратко кажано, тајната е што нема тајни. А сега, по ред: Прво, Финците се сериозни конзументи на вести. 483 од 1.000 луѓе редовно купуваат весник а 76 проценти од популацијата над 10 години секојдневно чита и се информира. Второ,...