Здравје

Трчање пер пица

Пакувањата на храна освен рок на траење, калории, состојки, начин на подготвување и потекло, на себе треба да имаат и колку вежбање е неопходно за да се потрошат калориите од производот.

Здравје

Ако сакаш хистерија по дома, само укини го мобилниот

Речиси една четвртина од децата и младите (оние млади што уште ти живеат по дома) се навлечени на своите смартфони до ниво што почнува да наликува на зависност. А ако сакаш да видиш до каде е дојдена работата, пробај...

Здравје

Транс-транс-сексуалци

Ли се раѓа како Деби, меѓутоа на 44-годишна возраст решава дека тоа не е правилната улога што треба да ја има во животот па прави операција за промена на полот. Сега, речиси 2 децении подоцна, Ли не се чувствува...

Здравје

Сипаниците ја бришат меморијата на имунолошкиот систем

Нови студии покажуваат дека штетата од сипаниците трае многу подолго од самата болест. После сипаници, организмот останува со многу слаб спектар заштитни клетки и пребришана имуно-меморија за претходните болести, со што имунолошката кондиција на децата се враќа во бебешка...

Здравје

За ергономските столици и маси

Измените што ги правиш на местото на кое работиш во форма на апгрејд на столицата или бирото, имаат малку или воопшто немаат влијание на тоа дали ќе развиеш проблеми со кичма и врат. Она што има влијание е -...

Здравје

Пудра за бебиња, по можност без азбест

Џонсон и Џонсон соочени со неколку тужби дека нивни производи им наштетиле на корисниците, одлучи дека сепак е најпаметно да ја повлечат пудрата за бебиња во која беа откриени траги на азбест.